Dev Pandalar Hakkında

Dev Pandalar Hakkında

Sisli ormanlardaki yoğun bambu ormanlarında yüksek, güneybatı Çin'in yağışlı dağları dünyanın nadir bulunan memelilerinden birini yaşıyor: aynı zamanda panda denilen dev panda. Bu siyah-beyaz ayılar akrabalarının yalnızca yaklaşık 1.500'ü vahşi yaşamda hayatta kalmaktadır.

Pandalar bambu sürgünleri ve yapraklarından başka hiçbir şey yemezler. Bazen başka bitkileri, balıkları veya küçük hayvanları yiyorlar, ancak bambu diyetlerinin yüzde 99'unu oluşturuyor. Pandalar hızlı yer, çok yer ve günde yaklaşık 12 saat harcarlar. Sebep: Yediklerinin sadece beşte birini sindiriyorlar. Genel olarak, bambu çok besleyici değildir. Sağlıklı kalmak için, 12 saat içinde vücut ağırlığının yüzde 15'ine kadar çok fazla yemek zorunda kalıyorlar, bu yüzden hızlı yemek yiyorlar.

Pandaların azı dişleri çok geniş ve düz. Dişlerin şekli, hayvanların bambu sürgünlerini ezmelerine, yapraklarına yemelerine yardımcı olur. Bambu üzerinde bir buçuk inç kalınlığa kadar parçalanabilirler. Bambu ağızlarına almak için, sapları tutuş için başparmak görevi gören genişletilmiş bilek kemiklerine sahip olan ön pençeleri ile sapları tutarlar. Bir panda, yaşadığı yerde en az iki bambu türüne sahip olmalı, yoksa aç kalacaktır. Bambudaki kıtlık, zaten sınırlı olan panda popülasyonunu tehdit ediyor.

Yetişkin bir dişi panda 200 kilo ağırlığında. Pandalar 13.000 feet yüksekliğe kadar tırmanabilir ve aynı zamanda çok iyi yüzücülerdir. Bazen erkek pandalar ağaçlara karşı amut yaparak rahatlarlar.

Pandalar utangaçtır; insanların yaşadığı alanlara girmiyorlar. Bu, pandaları çok sınırlı alanlarla sınırlar.

Hiç yorum yok