Binturong Hayvanı Özellikleri ve Hakkında Bilgi

Binturong Hayvanı Özellikleri ve Hakkında Bilgi

Ayı kedisi olarak da bilinen binturong (Arctictis binturong), misk ailesinin (Viverridae) kedi benzeri bir etoburudur.

Güney ve Güneydoğu Asya'ya özgüdür.

Binturong; Hindistan, Nepal, Bangladeş, Butan, Myanmar, Tayland, Malezya, Laos, Kamboçya, Vietnam, Çin, Endonezya ve Filipinler'de bulunur.

Bu hayvanın menzili çok nadirdir ve son üç yılda% 30'dan fazla olduğu tahmin edilen düşüş popülasyonu eğilimi nedeniyle IUCN Kırmızı Listesinde Hassas olarak değerlendirilmiştir.

Binturongs öncelikle ağaç cinsidir ve uzun, yoğun, tropik ormanların kanopilerinde yaşar.

Zamanlarının çoğunu ağaçlarda tırmanarak geçiriyorlar ve hatta dallarında uyuyorlar.

Binturong'un ömrü vahşi ortamda 18 yıl ve esaret altında 25 yaşına kadardır.

Binturonga, misk ailesindeki en büyük türdür.

Vücudun uzunluğu 61 ila 96 cm'dir (24 ila 38 inç) ve neredeyse eşit kuyruk uzunluğu 56 ila 89 cm'dir (22 ila 35 inç). 9 ila 20 kilogramdır (20 ila 44 gölet). Dişiler erkeklerden% 20 daha büyüktür.

Uzun, kaba, siyah kürk vücutlarını örter ve bazen gri uçları vardır.

Ayaklar büyük, güçlü pençelere sahip beş parmaklıdır; tabanlar çıplaktır ve uzunlukları boyunca zemine uygulanır; arkadakiler önden daha uzun.

Binturongs, küçük memeliler, kuşlar, balıklar, solucanlar, böcekler ve meyvelerle beslenerek her yerde bulunur.

Gebelik 84 ila 99 gün sürer.

Hiç yorum yok