Ren Geyiği Özellikleri ve Hakkında Bilgi

Ren Geyiği Özellikleri ve Hakkında Bilgi

Ren geyiği (ya da karibu) kuzeye, gezegenin arktik ve subaraktik bölgelerinde bulabilirsiniz. Çok fazla hareket etmeyi severler ve nadiren çok uzun süre tek bir yerde kalırlar. Yılda 3.000 mil kadarını kapsadıkları biliniyor... bu da Kanada'daki Folly Çiftliği'nden Toronto'ya olan mesafedir!

Soğuğa katlanması için çift katlı kürk ile kaplıdır.

“En az endişe” olarak düşünülmesine rağmen, nüfusu daha ileriye taşımak için çabalar var. Örneğin, "WWF" yardım kuruluşu, ormancılık, madencilik ve ren geyiği sürüleri yoluyla çevreye olan etkilerini azaltmanın yollarını bulmak için yerel halkla birlikte çalışmaktadır.

Ren geyiği boynuzları hem erkek hem de kadınlarda bulunur.
Görme ve işitme duyguları, çoğunlukla koku alma duyularına dayanarak çok parlak değildir.
Noel Baba'nın efsanesiyle birlikte, ren geyiğinin bilinen ilk yazılı hesabı, 1821'de “Yeni Yıl Sunusu” adlı kitapçıkta meydana geldi.

Evcilleştirilen ren geyikleri çoğunlukla 18. yüzyılda insanlar tarafından tanıtıldıkları Kuzey İskandinavya, Rusya ve İzlanda'da bulunur.

Ne yiyorlar?
Onlar vejeteryanlar, yani et yemiyorlar, sadece yeşil bir şey yemiyorlar. Çoğunlukla liken, mantar ve yapraklar.

Hızlı koşabilirler mi?
Kesinlikle yapabilirler. Onlar 36-48mph arasında hızlarda kaydedildi. Usain Bolt gezegendeki en hızlı adam 27 km. Ne kadar hızlı koşabilirsin?

Hiç yorum yok