Mirket Hayvanı Hakkında İlginç Bilgiler

Mirket Hakkında Bilgi

Mirket, 30 cm boylarında, koloni hâlinde yaşayan, Afrika'ya özgü etobur memeli bir hayvan. 14 yıl kadar yaşarlar.

  1. Meerkat veya suricate, mongoose ailesine ait küçük bir carnivorandır.
  2. Meerkats, Afrika'nın güney ucundaki çöl ve çöllerde yaşar.
  3. Meerkats küçükbaş hayvanlardır, kafadan tona 25 ila 30 santimetre (9.8 ila 11.8 inç) ölçülür. Kuyrukları, uzunluklarına 19 ila 24 santimetre (7,5 ila 9,5 inç) daha ekler; dişiler erkeklerden biraz daha büyüktür.
  4. Ağırlıkları 620 ila 1.000 gramdır (1,36 ila 2,2 pound).
  5. Bir grup fundalığa mafya, çete veya klan denir.
  6. Bir çöl faresi genellikle yaklaşık 20 meerkat içerir, ancak bazı süper aileler 50 veya daha fazla üyeye sahiptir.
  7. Meerkatlar için, sadece sayılarda güvenlik yoktur aynı zamanda arkadaşlık da vardır.
  8. Çete, bir çok aile grubundan oluşmakta olup, bir çoğunun yavrularını üreten bir baskın çifti vardır, ancak aynı gruba ait olmakla ilgili olması gerekmemektedir.
  9. Hem bitkileri hem de hayvanları yiyerek, meerkatlar omnivorlardır. Diyetleri çoğunlukla, gelişmiş koku duyularını kullanarak koklayan böceklerden oluşur. Ayrıca küçük kemirgenler, meyveler, yumurtalar, kuşlar, kertenkeleler ve hatta zehirli akrepler yerler.
  10. Yaklaşık 10 kilometrekare (4 mil kare) veya daha fazla bir ev toprakları var ve her gün farklı bir bölümde avlanıyorlar, bir hafta sonra ilk bölgeye dönüyorlar.
  11. Hatta ev akreplerini ısırdığı kuyruğuyla bile getiriyor, böylece gençler zarar görmeden onları nasıl öldüreceklerini öğrenebiliyorlar.
  12. Su içmeden hayatta kalabilen meerkatlar, ihtiyaç duydukları nemi, kökleri ve yumru köklerini ve ayrıca tsama kavunları gibi meyvelerden alırlar.

Hiç yorum yok